DESCRIPCIÓ: ‘TALLER D’ESCRIPTURA CONTAMINANT’

El Taller d’escriptura contaminant, dirigit pel dramaturg Albert Tola i pel director Rodrigo Garcia Olza (de la Cia. Nigredo) forma part del Programa de Dramatúrgia Internacional que ve realitzant, des de l´any 2011, el Teatre Tantarantana de Barcelona, convertit en Fàbrica de creació des de l’any 2018.

Per a aquesta nova experiència del Taller, la qual proposa una mirada cap al mediterrani entorn de les temàtiques vinculades amb el Mare Nostrum, el Tantarantana compta amb la complicitat de Projecte inestable de València i l’associació AVEET, una entitat de Palma de Mallorca i el Teatre Riad Sultán de Tànger (Marroc).

Aquest nou taller té com a objectiu la creació d’una constel·lació dramàtica: l’escriptura de peces teatrals breus que s’emmirallen entre si. Una autora o autor de cadascuna d'aquestes ciutats es trobarà amb altres tres autores i autors del país magrebí per investigar conjuntament espais dramatúrgics, escriptures contaminants i temàtiques històriques i contemporànies vistes en poliedre des de tots dos costats del mar.

La confluència de les tres grans religions monoteistes i de les diverses cultures en àmbits com l'alquímia, la teologia i la ciència –simbòlicament tan ben representada per la figura de Ramon Llull i la institució que ens empara–, el colonialisme i el postcolonialisme, els viatges per mar per tota mena de raons socials, polítiques, emocionals o mítiques són temàtiques que possiblement poden aflorar sota el paraigua d'un detonant dramatúrgic comú que proposem: escriure allò que no es pot dir a cada banda del mediterrani.

Aquest intercanvi entre el País Valencià, Catalunya, les Balears i el Marroc s’iniciarà amb un taller presencial al FaberLLull d’Olot del 14 al 20 de  novembre del 2022, amb la previsió de dur  a terme un segon taller a Tànger durant l’any 2023  per completar el treball de creació, el qual culminarà amb una publicació dels textos escrits en la Revista d’arts escèniques RED ESCÉNICA de València. A més, cada autora/r rebrà una remuneració per participar en el taller. Participaran en el taller 6 persones creadores en total: Catalunya (1), País Valencià (1), Balears (1) i Marroc (3).

 

    QUI HI POT PARTICIPAR

Poden presentar la seua candidatura per participar en el taller totes aquelles dramaturgues i dramaturgs valencianes/ns o residents al País Valencià que hagen estrenat com a mínim dues obres d’autoria pròpia en el Circuit teatral professional. Entre totes les candidatures seleccionarem 1 autora/r.

QUÈ CAL FER PER A OPTAR-HI

Fer-nos arribar el teu Currículum abans del 17 de juny a les 23:59 omplint el següent formulari

Cal presentar un currículum específic d’autoria de màxim una pàgina i una escena escrita de màxim dues fulles en valencià.

Tindre disponibilitat les dates del taller (14 al 20 de novembre de 2022).

    CRITERIS DE SELECCIÓ

Es valorarà la trajectòria professional de les candidates basant-se en el recorregut, l’experiència i la sintonia de les seues creacions amb la temàtica i el tipus de treball proposat en el taller. 

RESOLUCIÓ

Anunciarem el nom de la dramaturga o dramaturg seleccionada/t per a participar en el taller la setmana del 24 de juny, per correu a la mateixa adreça des d’on hem rebut la candidatura i a les xarxes socials.

COMITÉ DE SELECCIÓ

País Valencià: Projecte inestable i Aveet

IMPARTEIXEN

Albert Tola i Rodrigo García Olza

LLENGUA VEHICULAR DEL TALLER

Català / castellà / francès

QUAN I ON TINDRÀ LLOC EL TALLER

Del 14 al 20 de novembre 2022, a la FaberLLull d'Olot. En règim de residència. 

PRESENTACIÓ DEL TREBALL

Es realitzarà una publicació dels textos en 2023 en la revista RED ESCÉNICA de València, junt amb el reportatge sobre el treball realitzat.

 

Envia’ns la teua candidatura abans del 17 juny de 2022

Omplint el següent formulari:  https://forms.gle/FSPXrbp9cSsS6uAXA

 

TOP