Obrim l'últim cicle de programació de la temporada 2020-2021 amb un programa de mes i mig replet de dansa contemporània. Aquest període, iniciat la setmana passada amb les peces de Paula Serrano i La Taimada programades dins del festival Dansa València, continua fins al pròxim 30 de maig amb més de 10 peces programades.
Proposem una nova oportunitat de veure el treball de Paula Serrano en els pròxims dies, del 23 al 25 d'abril. Un projecte on la coreògrafa alcoiana experimenta la dansa eliminant el sentit de la vista. Proposa a l'espectador un exercici d'imaginació sobre les possibles maneres de moure els cossos, l'espai, la llum i el so; un exercici d'interpretació on la realitat puga llegir-se en més d'una direcció. L'espectacle, que estava programat per a la seua estrena just quan va arribar el confinament, ha sigut co-produït per la Sala Hiroshima i Dansa Quinzena Metropolitana, Espai Inestable i el Festival Dansa València dins del programa Graners de Creació.
A mig camí entre la dansa i la performance trobem NO—HUECO, la peça ideada per Norberto Llopis que interpreta al costat de Santiago Ribelles i Inka Romaní. Si estem acostumats al fet que en escena els esdeveniments succeïsquen perquè hi ha algú que els executa, NO—HUECO ve precisament a investigar de quina manera succeeixen les coses quan no succeeixen, és a dir, investiga aquella transformació que no pot ser atribuïda a cap faedor. El projecte s'estrena a València el primer cap de setmana de maig després d'haver estat en residència en La Caldera de Barcelona.
Aposta per la joventut
En els últims anys hem afermat la dansa com un pilar clau dins de la seua programació, conformant aquesta ja al voltant del 50% de la nostra temporada anual. El projecte de programació consolida la nostra aposta pel talent de creadores i coreògrafes joves i emergents en part gràcies a l'impuls d'iniciatives com el cicle Migrats Dansa.
En aquest sentit i com ja va ocórrer l'any passat, hem volgut recollir algunes peces de l'última edició del cicle en una sort d'arxiu, que tindrà lloc durant el cap de setmana del 7 al 9 de maig. Podran veure's les peces breus de les creadores Paula Romero i Martí Guillem, el Col·lectiu Tal Vegada compost per Emma Romeu i Núria Crespo, i el solo de la coreògrafa i ballarina Elvira Madrigal. Com a colofó al cap de setmana, es mostrarà el diumenge Què hem fet els últims anys per a oblidar-ho tot?, l'última creació del coreògraf Javier J Hedrosa al costat de Néstor García, Maria Tamarit i Vir Roig, que precisament pretén realitzar una cartografia oberta de les peces presentades en anteriors edicions de Migrats a partir de la memòria del públic i la seua pròpia memòria.
En la categoria de creadores joves trobem també a Intrat – Cia., companyia de dansa-teatre sorgida de l'escola de dansa Eva Bertomeu. Estrenaran el seu últim projecte, Draps Bruts, on reflexionen sobre l'assetjament de carrer que pateixen les dones i la por de trencar el silenci. Passaran per l'espai del 14 al 16 de maig.
Una nova oportunitat per a gaudir del talent coreogràfic arribarà el 20 de maig de la mà del Festival 10 Sentidos. En aquesta ocasió acollirem el Certamen Coreogràfic que organitza el Festival dins de la seua programació, on mostrarà les 8 peces finalistes de dansa contemporània i que anunciarà pròximament.
Tancarà aquest període de dansa la companyia madrilenya Eyas Dance Project, co-dirigida pels coreògrafs i ballarins Carlos González i Seth Buckley. Porten a València la seua peça HIIT, que pren el nom de l'estratègia d'entrenament cardiovascular que consisteix a alternar períodes curts d'exercici anaeròbic d'alta intensitat amb períodes de recuperació menys intensos, repetint aquesta seqüència un nombre definit de cicles. Un treball que explora els límits de la velocitat i precisió del cos, i que podrà veure's els dies 28 i 29 de maig.
Les entrades de tots els espectacles ja es troben disponibles al nostre web amb descompte del 25% per la compra de 2 dels espectacles.