SARA FONDEVILA
Ter ollo
“Mirar de gairell, mirar de reüll, clavar la mirada, mirar a qui mira, mirar-te, dibuixar allò que es mira, ocultar la mirada, esquivar mirades, mirar per damunt del muscle, llambregar, donar una ullada, mira'm...
Mai et canses de mirar?”
Una reflexió sobre la mirada associada a certs clixés, a certes conductes, a certs estats del cos... que em mires, que m’interpretes, no significa que conegues la realitat del que ocorre. Per tant, t’estic enganyant? Generar acció des d’una cosa tan etèria com les línies que es projecten des de les pupil·les, o com és la resposta cinètica que provoca l’acte d’amagar-nos, el no voler mirar. Construir diferents cossos i dotar-los de vida a partir de la subjectivitat que per a mi suposa mirar amb diferents qualitats. Un catàleg de moviment emprant un únic cos polisèmic.
Fitxa artística
Coreografia i interpretació: Sara Fondevila
Ajudants de coreografia i dramaturgia: Elizabeth Valdez, Walter Marín i Rebeca Barroso
Fotografia i video: Verónica González
Duració: 15 min
MARIAN DEL VALLE
Danses en dormance
Escriptura i dansa es troben en aquesta creació que s’articula en una sèrie de fragments, cadascun abordant un tema o una cerca que travessen tant la trajectòria artística de la coreògrafa com la història de la dansa: el vol, la tensió entre horitzontal i vertical, la lamentació, les ones, la desaparició, etc. Danses en dormance ret homenatge i convoca les danses de Ruth Saint Denis, Ana Pavlova, Nijinski, Isadora Duncan, Martha Graham, Dore Hoyer, Mary Wigman, Pina Bausch, Lia Rodrigues… Artistes que han disseminat en les seues danses llavors que Marian del Valle desperta i desenvolupa en la seua proposta coreogràfica.
Fitxa artística
Coreografia, textos i dansa: Marian del Valle
Pianista: Nathalie Alessi
Música: Maurice Ravel, Luciano Berio, Alexander Scriabin
Escenografia i vestuari: Marian del Valle
Mirada exterior: Antia Diaz
Producció: Andanada asbl
Coproducció: Charleroi Danse-Centre Chorégraphique de Wallonie-Bruxelles
Ajudes: La Bellone i beca del servei de la dansa de la Federació Wallonie-Bruxelles
Foto: Estelle Czernichowski
Duració: 20 min
MARINA FUEYO-MARÍA JURADO
Osmosis </3
[ // DIFUSIÓ QUE TÉ LLOC ENTRE DOS LÍQUIDS O GASOS CAPAÇOS DE BARREJAR-SE A TRAVÉS D’UN BARANDAT O MEMBRANA SEMIPERMEABLE ]
Osmosis parla de la nostra capacitat simbiòtica en les relacions personals, les etapes de l’amor, la quotidianitat i la cura del propi espai vital. El viatge de l’individu a un lloc desconegut que entrega tota la seua responsabilitat a la creença. La resignació a l’espera d’una possibilitat, d’alguna cosa que ens salve.
Les directores aposten per una coreografia conceptual que dansa entre allò quotidià, el gest i els diàlegs de l’obra de S. Beckett “Esperant a Godot”.
Fitxa artística
Companyia: DEAR CASANDRA
Coreografia i direcció: María Jurado i Marina Fueyo
Interpretació: Marina Fueyo i Laia Camps
Duració: 11 min
IVÁN COLOM
FI DU
Sinopsi: Pàgina 87 del llibre “Las ventajas de ser un marginado”, de Stephen Chbosky, editorial Alfaguara. I no dic més.
Fitxa artística
Creació i interpretació: Iván Colom Villar i Elena Sevilla Sánchez
Duració: 15 min